В Днепропетровской области группа злоумышленников нападала на фермеров

Об этом сообщает Politeka со ссылкой на пресс-службу Департамента стратегических расследований Нацполиции Украины.

Так, в департаменте сообщили, что на Днепропетровщине будут судить участников банды, которые "специализировалась" на разбойных нападениях на фермеров.
Еще 4 месяца назад, в ночь с 23 на 24 апреля полицейские задержали организатора и участников банды во время вооруженного нападения на дом фермера. Сейчас досудебное расследование по данному факту уже завершено, и обвиняемым может грозить до 15 лет тюрьмы.
Известно, что в состав банды входили лица, у которых уже были судимости за совершение тяжких преступлений. Лидером банды был 59-летний житель Днепропетровской области, который привлек к криминальной деятельности и своего 32-летнего сына. Жертвами банды становились исключительно фермеры.

"На дело" злоумышленники шли всегда после тщательной подготовки - они наблюдали за особой и ее домом, изучали распорядок дня, обследовали прилегающую территорию на наличие видеокамер и собак. Если на дворе были животные, чтобы те не поднимали шумиху, за несколько дней до нападения злоумышленники подбрасывали им яд.
Оперативники установили, что злоумышленники готовятся к следующему нападению на дом фермера в городе Синельниково. Об этом было сообщено хозяину. Злоумышленникам устроили засаду в доме фермера. Когда они проникли в дом, их сразу задержали. У каждого участника банды при себе было оружие.

Обвиняемые находятся под стражей, им может грозить до 15 лет лишения свободы с конфискацией имущества.

На Дніпропетровщині судитимуть учасників банди, які «спеціалізувалася» на розбійних нападах на фермерів

На Дніпропетровщині судитимуть учасників банди, які «спеціалізувалася» на розбійних нападах на фермерів В ніч з 23 на 24 квітня цього року поліцейські затримали організатора та учасників банди під час збройного нападу на помешкання фермера. Наразі досудове розслідування завершено. Обвинуваченим може загрожувати до 15-ти років ув’язнення. До складу банди входили особи з числа раніше засуджених за скоєння тяжких злочинів. Її лідером був 59-річний мешканець області, який долучив до кримінальної діяльності свого 32-річного сина. Характерною рисою цього угруповання було те, що їхніми жертвами ставали виключно фермери. Зловмисники ретельно готувалися перед тим, як вийти на «справу» - спостерігали за особою та її будинком, вивчали розпорядок дня, обстежували прилеглу територію на наявність камер відеоспостереження та собак. Також ретельно прораховували шляхи потрапляння до будинку та шляхи відходу. Якщо на подвір’ї були тварини, щоб ті не підіймали галас, за кілька днів до нападу підкидали їм отруту. В ході процесуальних заходів оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області встановили, що зловмисники готуються до наступного нападу на помешкання фермера у місті Синельникове. Поліцейські повідомили господаря та влаштували засідку в будинку фермера. Коли зловмисники проникли до будинку, то одразу були затримані спецпризначенцями Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції. У кожного учасника при собі була зброя, яку вилучили правоохоронці. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти скеровані до суду. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.ч. 3 та 4 ст.187 (розбій), ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України. Наразі обвинувачені знаходяться під вартою. Зловмисникам може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Національна поліція України #Дніпро #злочин #розбій #обвинувальний_акт #новини #департаментстратегічнихрозслідувань #ДСР #поліція

Gepostet von Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України am Montag, 3. August 2020

Напомним, в Днепре мужчины "под кайфом" гнались за испуганной девочкой, никто не помог: детали.

Также Politeka писала о том, что в Днепре оправдывают мужчину, который избил девушку в маршрутке: "Всегда поможет".

Ранее Politeka сообщала, что женщина атаковала детей в Днепре, приехала скорая и полиция: "Брызнула в лицо...".